Föreningsinformation

BRF Stockholmshus nr 4 har varit en bostadsrättsförening ända sedan husen byggdes 1943. Det var Riksbyggen som uppförde husen, och föreningen döptes därför i enlighet med deras dåvarande principer. Under 1990-talet lämnade föreningen Riksbyggen-organisationen, men grunden i föreningen har alltid varit intakt.

Föreningen består av 191 lägenheter fördelade på 14 byggnader och 32 trappuppgångar. Lägenheterna är av varierande storlek allt från 1 rum med kokvrå och hela vägen upp 5 rum och kök. Vanligast är den lägenhetstyp som var mycket populär då dessa hus byggdes, nämligen ett litet kök med tillhörande matrum (eller sovrum) samt ett stort vardagsrum. Numera refereras dessa lägenheter mest till som tvårumslägenheter.

Föreningen använder sig av ett förvaltningsbolag för underhåll och fastighetsservice, samt hyr in bolag som sköter trappstädning, snöröjning och visst underhåll av utemiljön. Dock är styrelsen med och beslutar om alla åtgärder och det finns en regelbunden översyn av gällande avtal och upphandlingar av tjänster. Det ordnas också städdagar för gårdar och trappuppgångar under höst och vår i styrelsens regi, där medlemmar vid god vigör är välkomna att delta.

BRF Stockholmshus nr 4 tillhandahåller även gemensamma utrymmen så som:

  • Tvättstugor (4 st)
  • Hobbyrum
  • Övernattningslokal
  • Bastu
  • Grovsoprum

Det finns även ett eller två förrådsutrymmen per lägenhet, och styrelsen har en expedition öppen varannan vecka för service till medlemmar så som utlämning av nycklar eller för att ta emot frågor och förslag till förbättringar. Det finns parkeringsplatser att hyra, enligt kölista.

Föreningen sorterar sina sopor enligt följande princip: hushållsavfall, matavfall, pappersförpackningar, plastförpackningar, metallförpackningar samt tidningar.

Allmänna frågor till styrelsen adresseras bäst till brfstockholmshusnr4@gmail.com, men mäklare som säljer objekt i föreningen har också tillgång till mer detaljerad information om service och föreningens arbete.

Annonser